Is jouw rijbewijs ingevorderd voor het rijden onder invloed? Schakel een advocaat in

Een ingevorderd rijbewijs is erg vervelend en kan ook leiden tot grote gevolgen. Rijden onder invloed is een veel voorkomende oorzaak van een ingevorderd rijbewijs. Over het algemeen staan er hoge boetes tegenover het rijden onder invloed en in veel gevallen wordt het rijbewijs ter plekke ingevorderd. Uiteindelijk bepaalt de rechter wat de verdere straffen zijn, hoe lang je je rijbewijs kwijt bent en hoe hoog het bedrag van de geldboetes is. Vaak zijn de straffen behoorlijk hoog, waardoor het inschakelen van een advocaat erg handig kan zijn. Hij of zij kan er immers nog voor zorgen dat de straf wat minder wordt en de gevolgen dus ook iets minder erg zijn.

Wat doet de advocaat?

Je advocaat zal je erbij helpen je straf zo veel mogelijk te verminderen. Over het algemeen zul je in een zaak waarin er sprake is van een rijbewijs ingevorderd, gebruik moeten maken van een verkeersrecht advocaat. Hij of zij weet als geen ander de juridische regels op dat vlak en kan je straf dus zo veel mogelijk verminderen door de juiste argumenten te gebruiken. In ernstige gevallen kan een advocaat het krijgen van een strafblad voorkomen en soms zelfs als er een gevangenisstraf bij kijken komt deze straf een stuk korter maken. Verder kunnen de bedragen van de boetes ook behoorlijk worden verlaagd.

Wat voor straffen kun je krijgen?

Stel, je hebt daadwerkelijk het probleem rijbewijs ingevorderd. Dan beslist zoals gezegd de rechter de straf of straffen die je krijgt. Je kunt er vanuit gaan dat je sowieso een boete krijgt voor het rijden onder invloed. Hier onderuit komen zal dan ook erg lastig worden. Verder ligt het aan de hoeveelheid alcohol wat je hebt gedronken. In ernstige situaties kan je rijbewijs voor een lange periode worden ingevorderd. Soms moet je zelfs verplicht een cursus bij het CBR afleggen om je rijbewijs terug te kunnen krijgen. De cursus dien je zelf te vergoeden en ook dit kan aardig wat kosten. Ook kun je een strafblad krijgen als de hoeveelheid alcohol in je bloed hoog was en je dus voor zeer gevaarlijke situaties in het verkeer gezorgd zou hebben. Het inschakelen van een advocaat is daarom ook een absolute aanrader. Enkel een advocaat kent de juridische regels immers zo goed dat hij of zij er dusdanig gebruik van kan maken dat je straffen verlaagd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *