Een vechtscheiding voorkomen met een mediator

De kogel is door de kerk jullie gaan een scheiding aanvragen. Een scheiding aanvragen? Daar komt zoveel bij kijken. Of misschien ben je met ruzie uit elkaar gegaan. In dat geval is het misschien wel handig dat er iemand is die kan bemiddelen tussen jullie zodat jullie een echtscheiding krijgen in plaats van een vechtscheiding.

Mediation

Als je jouw problemen wilt oplossing door gebruik te maken van echtscheiding mediation dan wordt het probleem tussen jou en je partner door jullie zelf opgelost waarbij een onafhankelijke derde partij jullie begeleidt. Deze mediators zijn speciaal opgeleid om zaken af te handelen met jullie samen die bij een echtscheiding regelen hoort. Dit is natuurlijk in goed overleg met beide personen, jij en je partner gaan met elkaar naar de oplossing op zoek die voor elke partij werken. Je krijgt hierbij ondersteuning door de mediator want deze helpt je bij zakelijke afspraken maken en ook niet onbelangrijk, houdt rekening met de gevoelens die bij allebei de kanten aanwezig zijn.

Welke voordelen heeft mediation

Een echtscheiding mediation heeft meerdere verschillende voordelen. Bijvoorbeeld als jij en je partner tegenover elkaar komen te staan in de ring (de rechtszaal) dan zullen er altijd verliezers en winnaars blijven. Bij mediation zijn beide partijen winnaars. Er wordt hier gezocht naar een win-winsituatie waarbij je samen tot een oplossing voor jullie problemen komt. Als je na de scheiding elkaar nog geregeld tegen gaat komen bijvoorbeeld met de kids is het natuurlijk fijn als je met je partner door dezelfde deur kunt.

Een ander voordeel is dat een echtscheiding regelen vaak duur is en daarnaast komt ook nog het lange juridisch gesleep van procedures. Dit heb je bij mediation niet. Doordat je samen tot een oplossing komt, gaat het niet nodig zijn om elke keer in de rechtszaal ruzie over alles te gaan lopen maken met de ellenlange procedures die hierbij komen. Ook is mediation een stuk goedkoper.

Wat maakt een goede mediator?

Als je een echt goede mediator in armen neemt dan is deze onpartijdig. Hij of zij geeft jullie allebei helder en duidelijke informatie, maakt van jullie wensen een analyse en geeft jullie beide de juiste begeleiding en ondersteuning bij de afspraken die gemaakt worden. Jij en je partner worden door de scheiding heen geholpen zonder dat alle frustraties, woede en andere emoties de overhand krijgen. Als jullie tegen een obstakel aanlopen of jullie lopen vast, dan staat de mediator altijd klaar met goede alternatieven. De mediator houdt hierbij jullie dubbele agenda in de gaten en daarnaast wordt er rekening gehouden met invloed die van buitenaf bijvoorbeeld door familie of vrienden die eventueel uitgeoefend kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *