Al het nodige tijdens een echtscheiding

Een scheiding is natuurlijk een lastig iets. Daarom is het in deze emotionele periode handig om alles zo goed mogelijk op een rijtje te hebben, zodat het verder geen stress oplevert. In deze blog zet ik de meest belangrijke dingen op een rijtje!

1. Maak samen afspraken

Omdat er natuurlijk zoveel verschillende belangrijke dingen zijn die spelen tijdens een echtscheiding, is het belangrijk om goede afspraken te maken. Denk aan de volgende dingen:

  • Kinderalimentatie, dit wordt ook opgenomen in het ouderschapsplan (indien er kinderen betrokken zijn)
  • De woning
  • Verdeling van het pensioen
  • Verdeling van de spullen
  • Eventuele partneralimentatie
  • Schulden

2. Afspraak maken bij een mediator

Het is noodzakelijk om ook hulp te zoeken bij de scheiding. Een mediator helpt bij eventuele moeilijkheden en kan het gesprek leiden tussen jouw en je partner. Daarbij kan alles via een mediator zo goed mogelijk verlopen. Woon je bijvoorbeeld in Ede? Ga dan op zoek naar mediation ede!

3. Neem tijdelijke maatregelen

De scheiding is natuurlijk in een keer rond. Daarom is het handig om tijdelijke maatregelen te treffen. Bijvoorbeeld over waar de kinderen verblijven en waar er tijdelijk gewoond word. Het kan natuurlijk lastig zijn om een woning te vinden, daarom kan je ook afspraken maken over het wisselen van het huis. Het is maar net wat het best past in de huidige situatie.

4. Echtscheiding aangeven gemeente

Natuurlijk moet de echtscheiding ook aangegeven worden bij de gemeente. Zodra alles van de echtscheiding rond is kan dit gedaan worden. Als dit is gebeurd is alles officieel rond.

www.circles-mediation.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *